zomerkamp

Lijst met zomerkampen Scouts en Explorers 2004 tot en met 2012

2004 Scouts (waaronder de toenmalige scoutplus leden ivm met start Explorers sc. jaar 2004/2005)Larochette Luxemburg camping Birkelt

2005 Explorers naar Pont De Deulin Belgische Ardennen  Scouts naar de Adda Hoeve in Ommen (Labelterrein sc Nederland)

2006 Groeps zomerkamp  Alle speltakken naar Austerlitz (Label terrein Scouting Nederland)

2007 Explorers naar Harachov in Tjechie (Reuzen gebergte) GPS coordinaten (dms) N50° 46' 52" E15° 28' 18" GPS coordinaten (deg) N50,78111 E15,47167   Scouts Belgie Merkelveld

2008 Explorers Kandersteg Internationaal Scouting Centrum Zwitserland Scouts Zandvoort (Labelterrein Scouting Nederland)

2009 Explorers Overloon (scouting terrein van groep Overloon)  Scouts Onbewoond eiland in Eerde

2010 Explorers Zellhof Int. Scouting terrein Oostenrijk  Scouts JubJam 2010 Roermond

2011 Explorers Brexbachtall en Monschau Duitsland en  Scouts Baarn (Labelterrein Scouting Nederland

2012 Scouts en Explorers Kandersteg Zwitserland 29 juli – 7 juli 2012 Kanderseg Internationaal Scouting Centrum

2013 Scouts naar St. Walrick Overasselt. Explorers naar Tjechië Rudnik

2014 Scouts naar Brexbachtal Duitsland. Explorers naar België.

 

 

 

Zomerkamp verslag van Inger

Zomerkamp Tsjechië van de explorers.
Vrijdag 28 juni 2013
We waren allemaal om 13.00 uur op de blokhut. Het regende wel. Helaas... We moesten nog wel op 2 mensen wachten. Simone en Akash kwamen gelukkig al snel, zodat we konden vertrekken. Toen hebben we onze ouders gedag gezegd. We vertrokken met twee auto's. Daar gingen we: op weg naar Tsjechië. Geert reed voorop met zijn auto. En daarachter reed Simone met haar auto. Alle ouders zwaaiden ons uit. Davey, Renske, Akash en Vivian zaten bij Geert. Jeroen, Mark en Inger zaten bij Simone. We toeterden naar de uitzwaaiers. Op weg naar het kasteel voor onze overnachting in Duitsland hadden we wel file. Gelukkig was die file wel snel voorbij. We gingen natuurlijk af en toe stoppen om te rusten en om te tanken. Op een gegeven moment kregen we honger en zijn we bij Mc Donalds gaan eten. Daarna reden we weer verder, want we moesten nog wel een paar uur in de auto zitten. Uiteindelijk waren we er. Er waren wat wegen afgesloten, waardoor we de weg niet goed konden vinden, maar het was dan toch gelukt. En toen hebben we onze spullen naar de slaapplaats gebracht. We hebben daar ook gezeten om wat afspraken te maken. We hadden ook een evaluatie gehad hoe het onderweg allemaal ging. Iedereen vond het goed; er is niks mis gegaan onderweg. Mark, Vivian, Jeroen, Davey en Inger zijn gaan zwemmen. Het was echt heel leuk. Het was echt een heel mooi zwembad dat ze daar hadden. Toen we klaar met zwemmen waren, zijn we gaan omkleden en naar onze slaapplaats gegaan. Daar hebben we op de stoelen onze zwemkleding gehangen, zodat ze konden drogen. We hebben wel veel gelachen die avond. We hadden nog wat gedronken en daarna ging iedereen naar bed. Maar iedereen lag wel te lachen in bed; we hadden gewoon heel veel lol gehad die dag. Maar toen was iedereen wel stil en sliep iedereen snel.

Zaterdag 29 juni 2013
We hadden allemaal goed geslapen. Maar we moesten er wel weer vroeg uit. Om 09.00 uur ging het kasteel open; het is eigenlijk een museum. Toen zijn we lekker gaan ontbijten met z'n allen. Na het ontbijt hebben we alle spullen naar de auto gebracht. Toen liepen we weer terug om we liepen kijken of we niks waren vergeten en had Simone nog even geveegd. Het zag er weer heel netjes uit. We liepen met z'n allen naar de auto en toen iedereen in de auto zat, zijn we weer vertrokken op weg naar Tsjechië. Onderweg hadden we een concentratiekamp bezocht. Was echt heel mooi om te zien. Maar ook heel bijzonder om het te zien. Toen zijn we op de parkeerplaats gaan lunchen. Na het lunchen hebben we alle spullen opgeruimd en in de auto gedaan. Toen zijn we weer in de auto gestapt. We moesten nog iets van 6 uur rijden met de auto naar het huisje toe. Onderweg nog een keer tanken, want de tank van Geert was bijna leeg. gaan rijden. Maar onder weg zijn we wel wezen boodschappen doen voor het avondeten. Maar het werd al snel donker en we moesten over een rare weg; het was een zandweg en in die weg zaten gaten. Toen we over die weg reden zaten we in Polen. Uiteindelijk zaten we weer op een weg maar ze waren aan die weg aan werken maar het was wel heel irritant want er stonden stoplichten we moesten wachten tot het groen werd en toen mochten we verder tijden. Maar toen we eindelijk bij ons huisje aankwamen, was het wel onderhand 22.30 uur. We hebben alle spullen uit de auto's gehaald. En naar boven gebracht. Toen is Simone gaan eten koken en we aten spaghetti; dat was echt heel lekker. We waren pas om 23.00 uur klaar met eten. We hebben toen de slaapkamers verdeeld. Maar het was wel een hele lange reis. Iedereen is lekker naar zijn bedje gegaan om te slapen,want iedereen was echt doodmoe.
Zondag 30 juni 2013
Iedereen heeft lekker geslapen. Maar we hebben ons wel een lekker rustig dagje geven. De zon scheen al heel lekker en we zijn lekker gaan ontbijten. We hadden echt iets heel leuk bedacht om een videodagboek te maken van elke dag . Vandaag hadden we dat ook meteen gedaan. Ons eerste videodagboek was echt heel leuk. Vivian, Jeroen, Akash en Inger zijn wezen volleyballen. Sommigen van ons zijn ook lekker wezen zwemmen in ons privé zwembad; het water was echt heel. Toen zijn Mark en Jeroen gaan koken voor ons allemaal. Ze hadden goed gekookt het smaakte heel goed. Daarna hebben we de afwas gegaan en ook alles meteen opgeruimd. Toen zijn we lekker gaan wandelen, waar we hadden gereden met de auto. We kwamen een café tegen en daar hadden ze WIFI en iedereen pakte zijn of haar mobiel. Dat was echt grappig om te zien. En bij dat café zijn we lekker iets gaan drinken. Toen we ons drinken ophadden, liepen we weer dezelfde weg terug naar ons huisje. En daar hebben we weer een evaluatie gehad, hoe de dag ging. Iedereen zei dat het goed was; er was niks mis gegaan. We hebben vuurvliegjes gezien. Dat was echt heel mooi in het donker. Daarna nog wat drinken in het huisje bij ons. En na het drinken is ook iedereen lekker naar bed gegaan. Iedereen vond het een hele fijne dag vandaag.

Maandag 1 juli 2013
Vandaag hadden we een drukke dag. We zijn toen gaan klimmen in een hoogteparcours. Dit was echt heel leuk om te doen. En daar kon je ook gaan rodelen van de hoogste berg van Tsjechië. Dat was echt heel gaaf. Toen zijn we nog naar een ravijn geweest en daar kon je met een kapelbaan naar beneden; was echt super vet om te doen. Dat hebben Renske, Jeroen, Davey, en Inger gedaan. En Inger mocht nog een keer; die was de geluksvogel. We zijn toen naar de supermarkt gereden om boodschappen te doen voor het eten van avond. We gingen barbecueën en dat het was echt heel lekker weer. Geert had het vlees gebakken op de BBQ. We hebben echt heel lekker gegeten van de BBQ. En daarna werd meteen de afwas gedaan en opgeruimd. Toen zijn we een spelletje gaan doen. Het was echt heel leuk en gezellig met iedereen. Maar het werd al heel snel donker en sommigen zijn nog gaan zwemmen in ons privé zwembad maar het water van het zwembad was echt koud. We hebben nog wat gedronken en toen is ook iedereen naar bed gegaan. Het was echt een hele gezellige dag.

Dinsdag 2 juli 2013
Vandaag zaten we al om half 10 aan het ontbijt. Na het ontbijt hebben we alle ontbijtspullen weer op geruimd. En zijn we met de auto gegaan. We gingen naar de hoogste berg van Tsjechië,maar toen we met de kabelbaan omhoog wilden, ging dat niet; ze waren een nieuwe kabelbaan aan het bouwen. Toen zijn sommigen toch in de bergen gaan lopen. Inger, Renske en Simone zaten lekker bij een boom bij de rivier. Dat was echt leuk om te zien. Geert belde naar ons waar we zaten en dat hebben we ook verteld. Toen zijn ze naar ons toe gekomen. We liepen allemaal langs het water en we liepen over een burg naar de overkant en daar zijn we lekker gaan lunchen. Na het lunchen zijn we weer terug in de auto gegaan. Maar daar kon je ook weer gaan rodelen en dat hebben we ook gedaan.Maar het was wel een andere baan. Deze baan was ook heel vet. Ook zijn we nog naar een dorpje geweest. Sommige hebben daar iets gekocht. In dat dorpje zijn we ook bij een restaurant een superlekkere pizza gaan eten. Na die lekkere pizza zijn we boodschappen gaan doen. Maar we moesten wel nog tanken en toen zijn we terug naar het huisje gereden. We waren weer terug bij het huisje toen zijn sommige lekker gaan zwemmen en Simone zat aan de rand van het zwembad en Davey maakte een sprong in het water en doen werd Simone heel nat. Het was echt heel grappig om te zien. Maar Geert nam ook een lekkere sprong in het water. Maar we hebben een super leuke dag gehad. We hebben veel gekletst en gelachen.

Woensdag 3 juli 2013
Vandaag moesten we vroeg uit bed. We zaten om 07.00 uur aan het ontbijt. Na het ontbijt hebben we alle ontbijt spullen opgeruimd en toen zijn we naar de auto gelopen en weg gegaan. We zijn toen naar een station gereden. Want we gingen naar Praag toe. Maar we moesten nog wel een 1 uur wachten op de trein. Maar toen we onderweg naar het treinstation kwamen we nog een winkel tegen toen hebben we daar wat eten en drinken gehaald voor onderweg. Maar toen zijn we weer terug naar het treinstation gelopen. Toen we daar waren hoefden we niet meer zo lang te wachten tot de trein kwam. Toen kwam eindelijk de trein en toen zijn we de trein ingestapt maar we moest nog wel wachten voor dat de trein vertrok maar tot uiteindelijk vertrok de trein. Maar we kwamen bij een station en daar moest we op de volgende trein stappen. En gelukkig stond die trein er al. Dus iedereen van ons snel in de trein in gestapt en gelukkig zat iedereen bij elkaar. Maar we moest nog wel lang in de trein zitten tot we in Praag waren. Maar uiteindelijk waren we in Praag. We zijn naar de binnenplaats gelopen, waar een kerk stond. Daar stonden ook wachters die om het uur gewisseld werden. Dat was echt heel grappig te zien. Maar we zijn dan wel Eerst nog lekker gaan lunchen bij een restaurant gegeten. Dat was echt heel lekker. Toen zijn we naar het centrum van Praag gelopen. We hebben afgesproken hoe laat we bij de kerk moesten zijn. De Explorers zijn lekker een ijsje gaan eten bij een ijszaak; was echt super lekker. We hebben veel winkels bezocht en sommigen hebben ook iets gekocht in Praag. Wat is Praag toch een mooie stad om te zien. Toen zijn we naar de kerk gelopen en daar zagen we Simone en Geert staan en we zijn toen bij hun gaan staan. We keken allemaal naar de kerk wat hij ging doen er kwamen allemaal poppetjes naar buiten was echt heel grappig om te zien. Maar toen zijn we naar het treinstation gelopen waar we moesten heel lang wachten tot de trein op het op het bord stond. Maar gelukkig kwam de trein op het bord en zijn we snel naar het perron gelopen en in de trein gestapt. Het werd al donker. In de trein hebben we weer een videodagboek gemaakt van deze dag was echt weer leuk om te doen. Maar het duurde wel lang voordat we weer terug waren. We waren weer terug op het station waar we zijn in gestapt maar daar had het had wel heel hard geregend. Er lagen hele grote plassen water op de grond. Maar toen zijn we in de auto gestapt en dan op naar het huisje. Toen we bij het huisje waren nog wat gaan drinken. Maar sommige zijn ook naar bed gegaan ze waren echt heel moe. Maar het was echt een super gezellige dag.

Donderdag 4 juli 2013

Vandaag begon de dag mooi, maar later begon het te regenen. Maar we hadden wel een leuke attractie op het programma staan. We hebben het wel in de regen moeten doen maar wel heel vet was het om het te doen. We zijn met een step van de berg af gegaan een step met grote wielen. Je werd wel nat en vies. Iedereen vond het echt heel leuk om te doen. Toen zijn hebben we alle spullen weer terug gebracht waar we het hadden op gehaald. Toen zijn we naar de auto gelopen. Geert had een kleed over de zijn bank gelegd en Simone had dat bij haar auto gedaan. Toen zijn we naar de winkel gereden. Want we gingen BBQ samen met de scouting uit Best was echt super gezellig. Veel gelachen en geklets. We hadden de afwas samen gedaan was echt heel leuk dat ook iedereen mee hielp. En daarna hadden wij onze spullen op geruimd waar het hoorde. Toen hebben we nog lopen praten hoe de dag is gegaan iedereen was tevreden hoe de dag is gegaan er was niks mis gegaan. Maar sommige zijn nog wel gaan zwemmen. We hadden echt een super gezellige dag gehad echt weer veel gedaan. Maar het was echt super leuk. Was echt heel leuk dat scouting Best bij ons kwam barbecueën. We hebben echt genoten van de BBQ.
Vrijdag 5 juli 2013
Vandaag was onze laatste dag bij de Vila in Tsjechië. Maar we moesten wel vroeg er uit om heel het huis netjes te maken. Maar we zagen iets liggen van de scouting Best maar dat hebben we even naar hun toe gebracht. In de middag zijn we naar een park gewest war allemaal heel hoge rots blokken staan met smalle paadjes en trapjes er tussen door. Ook hebben we er met bootje gevaren. Het was wel een tocht van 7 km door de rotsen. Het was heel bijzonder en erg warm. Aan het eind was er een terras waars ze Kofola verkochten dat is daar een soort cola die vreemd smaakt. Daarna zijn we naar een heel grote supermarkt gegaan voor nog wat inkopen en om de kronen op te maken. Met een paar stuiterballen was het op de parkeerplaats best lachen. Terug naar het huis zagen we de Frama op een terras zitten en hebben nog getoeterd naar ze. De Frama zwaaide naar ons Die reden die nacht terug naar Best we gaan morgen vroeg eerst naar het kasteel in Duitsland en dan zondag verder. Maar het was echt een super gezellige dag.

Zaterdag 6 juli 2013
Het huisje zag er heel keurig uit. We hebben dan ook heel de auto weer ingepakt. En dan op naar Duitsland voor onze overnachting in het kasteel waar we ook op de heenweg ook sliepen. We hebben wel boodschappen gedaan om te koken voor de avond daar. We kwamen daar aan maar het was echt super druk daar. Want er was een bruiloft aan de gang. Dat was echt heel mooi om te zien. Maar het was echt een super gezellige dag. We hebben een goed kamp gehad in Tsjechië maar in Tsjechië hebben we nog wat gedronken om al onze kronen op te maken. Was echt een mooie afsluiting van onze kamp. Maar toen zijn we verder gaan en toen stopten we om te gaan tanken en daar hebben we ook lekker gepicknickt. Het was echt gezellig met iedereen. Maar we moesten nog wel een eindje naar Duitsland rijden. Maar we zijn nog wel een 1 keer gestopt onderweg om boodschappen te doen voor vanavond en morgen voor het ontbijt. Maar toen waren we eindelijk weer in Duitsland aan gekomen. Toen we daar aan kwamen hebben we onze spullen naar de slaapplaats gebracht waar we sliepen. En toen zijn we maar gaan koken we hebben heel goed samen gewerkt en elkaar goed geholpen met alles. En Geert en Simone hebben de afwas gedaan. En de explorers zijn dan lekker gaan zwemmen in het zwembad daar. Na het zwemmen zijn we nog iets gaan drinken en dan naar bed. Want het werd de volgende morgen weer vroeg dag.

Zondag 7 juli 2013
Vandaag heel vroeg uit bed. Want we gingen vandaag naar huis toe. We hebben onze slaapplaats heel mooi achter gelaten en dan alle spullen in de auto en 'gaan met die banaan'. Maar we zijn nog wel een keer onderweg wel iets gaan drinken bij een café om al onze kronen op te maken. Maar toen zijn we verder gaan rijden en we moesten nog tanken en daar zijn we ook lekker naar picknicken was echt een leuk om te doen. We hebben daar best wel lang gezeten en gelukkig was daar ook een wc. Nadat iedereen ook na de wc is geweest zijn we weer vertrokken. De terugreis ging heel goed. We stonden op het moment in de file en het was echt heel warm in de auto. Maar vervolgens waren we Geert kwijt maar die was blijkbaar al doorgereden. En vervolgens was de file voorbij. Toen konden we weer lekker fijn doorrijden en lekker alle ramen open en het waaide goed door in de auto en gelukkig zagen we Geert weer rijden. Hij stond ergens te wachten op ons. Toen schoot het op; we waren we al bijna in Eindhoven. Toen we in Eindhoven waren, moesten we nog een klein stukje nog naar onze blokhut rijden. Toen we daar aan kwamen, stonden er een paar ouders te wachten om ons te verwelkomen. Meteen alle spullen uit de auto gehaald en in ons lokaal gezet. En toen waren de auto's van Geert en Simone weer helemaal leeg. En toen stonden we nog bij elkaar om iedereen te bedanken voor het super leuke kamp dat we hebben gehad.
Geert en Simone heel erg bedankt voor het super leuke zomerkamp in Tsjechië.
Inger Ross

 LOGBOEK ZOMERKAMP 2013 RENSKE

7 juli zondag.Tja, om 9 uur moeten we er uit zijn met onze spullen. Ontbijten doen we buiten in de zon langs de kasteelmuur in de kruidentuin. De laatste eieren worden gebakken en alles smaakt weer prima. Afrekenen viel ook mee. Vanwege de bruiloft dealden we dan we alleen de overnachting ad 27 euro wilden betalen. Wegens de iet wat verstoorde nachtrust werden de kosten van gebruik zwembad weg gestreept. Mooi met dank. De laatste etappe naar Eindhoven start goed tot in Duisburg. Daar komen we in een file ivm wegwerkzaamheden. Het is er erg heet en de temp. van de auto maar ook in de auto loopt aardig op. Juist als het kritisch gaat worden rijdt het weer door. Na Duisburg nog ff de lunch en alles wat maar aan gebroken is in een vuilniszak en hup in een kliko daar gepropt. Dat voorkomt mooi weer ongewilde groene haar groei in de koelkast op de blokhut. Mooi weer een aantal kilo's lichter gaat het nu naar de NL grens en zetten we de vaart er weer in want om 15.00 willen we bij de blokhut zijn. Klokslag 15.00 uur rijden we de 2e slagboom er haast uit. We zijn weer thuis. Het was een super geslaagd zomerkamp 2013 Tsjechië Rudnik (Redneck) was de gedeelde mening. Na de sluiting en overige plichtplegingen is het ieder nog een mooie en fijne zomervakantie toe wensen over en weer en het scouting jaar (2012/2013) is afgesloten. Zaterdag 17 augustus is de 1e opkomst Scouting jaar 2013/2014 voor alle speltakken.  

6 juli zaterdagNa het afreken van de toeristen belasting, de elektriciteit en wat breuk van Ikea spul konden we om 9 op weg naar Burg. Ludwigstein. De auto's hadden we 's morgens al ingepakt en het huis hebben een beetje opgeruimd want schoonmaken hoefden we niet ivm de afgekochte eindschoonmaak. FF zwaaien naar de eigenaren en weg zijn we. Onderweg nu wel over weg 290 die bijzonder mooi is en door een natuurreservaat gaat. Het laatste dorpje in Tsjechië heeft een "herberg" en dat heeft een "toilet". Van de allerlaatste Kronen allemaal een echte cola. Voor degene die echt moesten en/of het aan durfden een sanitaire stop. Verder gaat het weer Polen in en een half uurtje later weer Duitsland met als stop Gorlywood Gorlitz. Wat rond geslenterd en wat inkopen gedaan voor de lunch. Net buiten Gorlitz op een veldje met wat boompjes lekker een picknick/lunch. Zo en dan zetten we de tractor op de autobaan en gaat het blik op oneindig en verstand zeker niet op nul. Met een goed gangetje er in, zonder enig oponthoud, over een uitermate rustige autobaan gaat het naar Burg Ludwigstein. Bij de Lidl in Witzenhauzen juist aan de voet van de burcht kopen we ons avondeten en ontbijt in. Komen we bij de Burcht!!! Druk Druk en nog eens Druk. Geen parkeerplaats vrij op de P???!! Was ist lose?? Jé hebben wij weer. Eine Hochzeit. Maakt niets uit vlg bureau het jonge echtpaar heeft het kasteel voor het hele weekend gehuurd en heeft al haar gasten er onder gebracht in de vele kamers en slaapzalen. Wij kunnen gewoon in ons museum slapen en het echtpaar wist er van toen ze het huurden dat er scouting groepen rond zouden lopen. Tja, we hebben geen cadeau maar hebben de bruid wel gefeliciteerd. Bruidegom was onvindbaar wat wel eens voorkomt in een groot kasteel. Na het eten was het zwembad weer exclusief voor onze afdeling. Allen hebben lekker ruim een uurtje gezwommen en daarna zijn we in en van de hofjes langs de kasteel muur met zijn allen lekker nog wat gaan drinken en genoten we van het uitzicht en de dansende vuurvliegjes. Geweldige locatie. Een scouting groep had een heel middeleeuws thema kamp op gezet en je waande je er in de middeleeuwen. Uiteindelijk lag een ieder, de een wat vroeger en de ander veel later op een oor in het museum. Dit ondanks het feest gedruis.   

5juli vrijdag.Maar weer eens laat aan de brunch met zijn allen. Gebakken ei met spek veel koffie en andere lekker dingen. Deze laatste dag in de omgeving van Redneck gaan we maar eens besteden aan een heus natuur fenomeen tevens hike. Onderweg bezoeken we nog ff de Frama in hun Vila want die hadden hun drank administratie bij ons laten liggen. Ook een heel mooie Vila met zwembad wat zeker een keer groter was als die van ons.   Ze waren al aan het opruimen want ze vertrokken 's avonds. We gaan verder naar Adrspach. Daar zijn rotsformaties die heel bijzonder zijn en waar de natuur tussen deze rots pilaren al eeuwen zijn eigen gang gaat. Heel bijzondere hike en zelfs een boottocht over een door rotsen pilaren ingesloten meertje. Lekker toeristisch dat wel.Uiteraard hoorde er weer een terrasje bij. daarna naar Trutnov waar ook nog een shopping Mall is. de laatste losse kronen worden er soldaat gemaakt oa aan stuiterballen en andere onzin dingen. Dat ze maar op zijn want je kunt er niks meer mee in NL. zo nog wat inkopen voor thuis en weer gaan met die banaan. Op de teugweg komen we langs een restaurant en het hele terras vol met Frama. We hebben nog maar eens vriendelijk en uitbundig getoeterd en gezwaaid . Wij gaan ook uit eten maar dan bij Pension Herman vlak bij onze Vila. Wederom voor en prijs met onze afdeling waar je in Nederland nog geen zak hondenvoer voor kunt krijgen. Was weer goed eten en ieder was voldaan en zo rolden we met de auto voor de laatste keer het weggetje, althans wat er van over was, weer omhoog naar ons huis voor de laatste avond. Met zijn allen al veel van de spullen klaar gezet zodat we de volgende morgen om 9 konden gaan rijden. Nog wat gezwommen gedronken en dan de laatste nacht in ons huis.

4 juli donderdagWe gaan vroeg naar Praag en met de laatste trein terug. Trein?? Ja een ander station gevonden waar de tijden voor ons iets gunstiger zijn en wel net zover rijden is als die in Trutnov. We komen met de auto bij dat station aan rijden!!! Geen kip te bekennen. Uitgestorven. We hebben het idee dat er honderd jaar geen trein meer is vertrokken nog is aangekomen en dat ook vandaag niet gaat gebeuren?? Een oude knip dat het is. He daar zit een heuse lokettist in kantoortje tevens de wisselman de perronchef de conducteur en waarschijnlijk doet hij ook de wc's in zijn rest tijd van zijn vruchtbare arbeidsdag en stuurt ook nog de baanwerker aan (hoe zo multitasking). Kaartjes retour?? Praag?? Hebben we uitgelegd met pijltjes (is de tocht techniek toch nog van pas gekomen) In twee uur zaten we midden in Praag. Joh een station. Zo een hebben we in heel NL niet. Super modern en zelfs met Metro. Hopa naar de Praagseburgt zonder al die trappen met dank aan Simone. Mooi dat ie is, De wisseling van de wacht en nergens aan gezeten waar we niet aan mogen zitten. Wij dus via de trappen naar beneden en de City in via een brug. De Karlsbrug hebben we gezien van een afstand en was voor ons een brug te ver (en ook te vol). Mooi rond gekeken wat souvenirs gekocht terrasje gepikt en nog een. Met de afdeling uit eten lekker luxe in een trendy tent met dito bediening. 9 man incl. drankjes en een luxe dis net een 100 euro. Praag is een stad waar je eigenlijk meerder dagen kunt zijn. Helaas hebben we die tijd niet. We moeten de laatste trein niet missen om onze aansluiting ergens onderweg te halen. Alles komt goed ondanks de extra stop die de trein moet maken om een invalide man te laten uitstappen. Kan daar blijkbaar nog. Onze aansluiting staat op ons te wachten> Een heuse autobus qa model maar dan op een treinonderstel. In sommige landen staat zo'n ding in het museum en daar rijdt het nog gewoon rond en brengt ons naar het station van vertrek wat er wederom verlaten bij ligt. In het donker en ja in een hevige regenbui rijden we voorzichtig over de slecht verlichte wegen terug naar Redneck. Laat komen we aan en het weggetje is slechter geworden door de regen. Rode glibberige modder stroomt over de weg de beek in. Een super leuke en zware dag.  Nog zeker een paar uur nagepraat. Zelfs het zwembad bleef niet ongebruikt die avond en was lekker verkoelend na zo'n hete Praagse dag.

 

3 juli woensdag.Vandaag wat minder weer en een beetje regen af en toe. Maar we laten ons plan er niet door beïnvloeden. Ook in de regen kan dit alleen tja dan wordt je nat. Ook in Tsjechië heeft regen die nare eigenschap. Met de kabelbaan omhoog en je krijgt mee een helm en een enorme step met enorme wielen en enorme schijfremmen voor en achter. Via een bergweggetje met veel bochten en gaten en hobbels (nu ook met plassen en modder)is het dan met een rotvaart DownHill (60km). Zelfs een stuk over de weg zat er bij in om weer bij het grondstation te komen. Enkelen werden nog lastig gevallen door een Woef die enthousiast mee huppelde en hapte naar het baasje. Maakt niet uit nog twee keer en de kaartjes zijn op. Eentje zat er in een Stanleyrider (soort skelter die je stuurt met je voeten en met je twee handen bedien je dan je hand remmen als je daar behoefte aan hebt.. ook werd er gewisseld naar een mountainbike voor en 2e down hill. Of dit helemaal een juiste keus was blijft een discussie puntje. Naast de weg raken met een mountainbike met die snelheid is geen pretje en doet best pijn. Maar dat had ook gekund met zo'n enorme step. Maakt niet uit ook de 3e en 4e keer ging alles weer goed.  Nee, dan dat restaurant gesponsord door FORD daar boven op de top van de berg. Het moet de meest chagrijnige Tsjechische vrouwke zijn geweest die ze daar hebben neergezet om het restaurant te runnen. Nou het is maar goed dat ie gesponsord is door Ford want omzet draait ze niet door haar vreemde gedoe. Van ellende hebben we de koffie uit een automaat gehaald in de vertrekhal van het kabelbaanstation. Als Henry Ford het zou horen draait hij alsnog om in zijn graf. Om klokslag 17 leverden we zut in en waren drijfnat en zaten onder de modder. Die avond was het BBQ Frama/Dras8 en het begon om 17.05 op te klaren, Goh. FF naar de Jip (Plaatslijk slecht gesorteerd winkeltje). SOP SOP SOP door de winkel een spoor van modder en druipend regen water achter ons latend. Eigenaar in alle staten tot dat ze zag wat we allemaal aan het inladen waren. Was in een klap haar hele weekomzet. Kon zelfs een lach af bij de kasa. En ze kon nog ff dweilen natuurlijk. Die avond waren we weer schoon en gewassen klaar voor de BBQ met de Frama (Dutch Threat), De zon scheen inmiddels ook alweer over de toppen heen. Was super gezellig zo met de twee afdelingen daar in Tsjechië en we gaan dan ook de Regio vragen om een regio bijdrage voor de Explorer activiteit in den vreemde. Met zoveel man was het opruimen ook zo gebeurd en vertrok later op de avond de Frama weer naar hun stulpje aan de andere kant van Rudik. Net als ons ging ook de Frama de volgende dag in alle vroegte naar Praag, Wij met de trein en hullie met hun busjes. Wellicht komen we elkaar ergens tegen in Praag. 

2 juli dinsdag.  We gaan naar de hoogste berg van Tsjechië deels hiken en deels met een kabelbaan. Het is de Senska (of wel in NL Seeuwkop). Op de centrale parking weet Jeroen al te vertellen dat hij borden heeft gezien dat de kabelbaan gesloten is?? Inderdaad de oude is er niet meer en men is met man en macht een compleet nieuwe aan het bouwen die deze aankomende winter klaar is, als het goed is. Gaan we toch helemaal lopen naar de top en ook naar beneden. Oeps. Een paar vinden dit wel een beetje erg veel van het goede met deze hitte en kiezen voor de voetjes in de snelstromende rivier die uiteindelijk in de Labe ofwel de Elbe uitkomt. Die ontspringt daar ook in het Reuzengebergte om een duizend km verder bij Hamburg in de Noordzee uit te monden nu met een beetje meer zweet zullen we maar zeggen. Voor de zekerheid maar eens aan een zeer welbespraakte ober van de 1e Bouda gevraagd hoever het eigenlijk lopen is?? (zat niet in onze voorbereiding). Oké, ook wij gaan nu ook maar de voetjes in de Labe doen bij de anderen. 5 tot 6 uur Up en dan ook weer een 3 tot 4 uur Down. Oké, die houden we tegoed. Ach tja dan maar een Picknick op de hoogste Parkeerplaats van Tsjechië. Lekker flexiebel zoals we zijn. He kijk, daar een soort achtbaantje op zwarte kracht. Karretjes waar je in zit met een gordel om er niet uit te vliegen. Gaan met die banaan allemaal een paar keer voor dat geld. Dan zetten we de auto's richting Trutnov wat naar het schijnt een redelijk grote plaats te zijn. Daar maar eens wat informatie gevraagd voor ons plan om met de trein naar Praha (Praag) te gaan. Vanaf daar 3 uur treinen!!! zat ons niet lekker!!! Leggen we even terug op de "tekentafel". Stadje keer door geslenterd. Hier wat kopen daar wat kijken. Zo en dan maar eens uit eten gaan zeker als de Pizza lucht je te pakken krijgt. Goeiendag de borden waren te klein. Ook al geen geld je kunt er met de kronen meer dan dat je met euro's in NL kunt, Gut wat erg toch. Vol en voldaan maar weer eens naar onze Vila. Het was al haast donker toen we weer terug kwamen. Vroeg naar bed komt er maar niet van>.

1 juli 2013 maandag.Vroeg op ontbijten en pleite. We aan vandaag samen met de Frama Programma draaien. Treffen elkaar in een het bergdorpje (soort Valkenburg in Tsjechië) Spindleruv mlyn. We gaan daar rodelen en het langste hoogte parcours (432meter) doen samen met de Frama. Later in de middag gingen we weer ieders zijn eigen ding doen. We hebben afgesproken om op de woensdag avond met zijn allen een BBQ avond bij onze vila te organiseren. Nu zijn we even door het dorp gewandeld en wat inkopen gedaan voor de lunch. Winkeltje was niet berekend op zo'n grote groep en lichte paniek was te bespeuren bij het personeel. Niet scout proof zullen we maar zeggen. Op de parking hebben geluncht en zijn we vervolgens naar de Stuwdam gegaan waar ook nog wat te doen stond voor de liefhebbers van hoogten en de echte deardevels. Een tokkelbaan voor de dam langs (ja aan de Hogekant dus). Over een kloof van een 40 meter diep en langs een kabel van een 200 meter lang en dan ook nog eens super hard. Onder in stroomt het water van de Labe of wel Elbe. Veel foto's zijn er gemaakt van dit spektakel. Inger viel in de prijzen want er was een kaartje over. Na eerlijke loting mocht Inger nog een tweede ride out maken. Op de terugweg naar de Vila eens goed wat inkopen gedaan met zijn allen bij de Lidl. Kunnen we weer ff vooruit met de voorraden. Laat hebben we weer gegeten en uiteraard is het zwembad weer in gebruik genomen. Dagafsluiting en de plannen voor de dinsdag zijn besproken.

30 juni 2013 zondagLekker uitgeslapen voor wie daar behoefte aan had. Heel laat hebben we dan in de prachtige tuin aan de rand van het zwembad met zijn allen lekker gebruncht. Beetje gezwommen (koud), volleybal en wat gesnookerd, gedart, tafelvoetbal en ander spel. Konings gooien en later in de middag kwamen de begeleiders van de Sc Frama ook op bezoek om eens te zien waar wij zaten en om nadere afspraken te maken over de rest van de week. Na ons avond eten zijn we eens gaan lopen naar het dorpje (redNeck). Toen zagen we wat we in het donker niet gezien hadden. In pension Herman hebben we met zijn allen wat moeten drinken!! Want ze hebben er WIFI. Weer wat later, het was alweer donker, liepen we weer omhoog naar de Vila en wisten we nu dat het pad best wel te doen was. Wat glimt daar in het stuikgewas??? Glimwormen. Dat er zulke kleine zaklapjes zijn hé! Nog wat gezelschap spellen op tafel en ff de dag bespreken en de planning van de volgende dag. 

29 juni 2013 zaterdag :Vroeg op want het wordt zo weer museum voor de dag en dan moeten we er uit zijn. Sowieso willen we vroeg onderweg zijn want na een anderhalf uurtje zijn we bij het concentratiekamp Buchenwald. Daar willen we even goed de tijd voor nemen. Later rijden we door naar Rudnik Tsjechië. Nu de wegen weer open zijn in Tsjechië, over de mooie weg 290 door het IJzergebergte. Het vervolg van de weg loopt dan door en over de uitlopers van het Reuzengebergte. In Rudnik komen we dan, naar we hopen, om een uur of 20.00 aan. Na Buchenwald wat zeer indrukwekend was hebben we de weg vervolgd.

In Gorlizts waren we ff de weg kwijt maar uiteindelijk reden we Polen binnen. Na een stukje over de weg in Polen kwamen we bij de grens met Tsjechië. Gelukkig maar want de wegen in Polen zijn niet om over naar huis te schrijven. Bij een van de spoorweg overgangen hebben we zelfs vliegles gehad. Afijn, alles zat nog aan de auto en weer verder ging het. Weer wat later reden we onverwachts en ook onbedoeld weer Polen binnen??? Foutje in het navigeren. Volgens de kaart kon dat ook en was het de weg vervolgen en dan verderop in het Reuzengebergte weer naar Tsjechië en het scheelde niet veel in km's. Maar dan zo maar onaangekondigd!!! Ergens in de bergen hield de weg op!! en ging verder in een zandpad dat door de vele regen in de voorgaande weken niet zou onder doen voor Dakar. Na een half uurtje terrein rijden kwamen we weer op de verharde weg en in Tsjechië uit. Nog even gekeken bij de camping waar de explorers in 2007 zijn geweest en snel verder want we wilden het graag voor het donker gaan halen!! Helaas niet gelukt. Een bergweg waar gruwelijk aan gewerkt werd was op diverse plaatsen voorzien van verkeerslichten waarbij je om beurten van een kant slecht op 1 rijstrook kon rijden. Weer tikte er zo een uurtje weg. Maar uiteindelijk waren we dan in Rudnik wat we al snel, na een ontmoeting met de plaatselijke brandweer in "functie", om hebben gedoopt naar Redneck. Zo en dan het weggetje naar de Vila!! Pas de volgende dag zagen we waar we in het donker zijn langs gereden en wisten we waar de rood witte linten voor waren !!!! Om er voor te zorgen dat er geen auto's in de bergbeek glijden die een 15 tal meters lager stroomt.

Aller aardigste mensen stonden al op ons te wachten en waren uiteraard ingelicht met ons iet wat verlate aankomst. No Problem.

Na de sleuteloverdracht hebben we ons in de Vila ingericht en is Simone gaan Koken. Even later zaten we om 22.30 aan de spaghetti en hebben we nog aardig wat nagepraat over deze dag.

 

28 JUNI 2013 vrijdag middag: Zoka Explorers 2013 Rudnik Tjechie 

VERTREK OMSTREEKS 13.00 UUR BIJ DE BLOKHUT.  1e Etappe is naar Burgt Ludwigstein. Als het goed is komen we daar om 18.00 uur aan. Mooi dan sluit het museum en wordt het ons slaapvertrek voor de nacht. Verder zit er onder in de kelders van het Kasteel een Zwembad van 25 graden . Goh wat erg toch. Het verkeer viel iets tegen en uiteindelijk komen we ruim een uur later aan in Witzenhauzen en na wat inkopen bij de Lidl rijden we de berg op naar Burg Ludwigstein dat al van verre te zien is. We maken na aanmelden ons kwartier voor de nacht in de museumherberg van het kasteel. Mooie omgeving en een mooie herberg geheel voor ons zelf. De zwemmers zijn gaan zwemmen en het kasteel werd verder bekeken. 

 

 

21 juni 2013
Berichtje ontvangen van de eigenaar van de Vila Alena n.a.v. de vraag of we later kunnen ariveren dan tussen 16.00/18.00 uur. Geen probleem en ze zien ons wel komen ergens op de avond. Dat is fijn want dat geeft ons onderweg op de 29e iets meer ruimte en kunnen we ook iets meer de tijd nemen bij het bezoek aan het voormalig concentratiekamp Buchenwald vlakbij het hystorische plaatsje Weimar in het oude Oost Duitsland.

17 juni 2013
Helaas foutje in de omschrijving van de accommodatie. Volgens de website van de eigenaar is er maar 1 keuken en geen 2 zoals vermeld staat. Foutje bedankt!! Maar ondanks die handicapt is het nog steeds niet slecht.

13 juni 2013
Naar vernomen van de Adac en de Tjechiesche ANWB kunnen we zonder amfibie voertuigen en vlotten Rudnik bereiken. Rudnik ligt niet ver van de bron van de Labe ofwel in het Duits de Elbe. Deel van de route loopt dan ook in het stroomgebeid van de Elbe resp. Labe. Op dit moment zijn er in Tjechie nog wel wat wegen afgesloten en zijn er omleidingen aangegeven. Per dag verbeterd daar de situatie en kan het zijndat we er over 14 dagen geen hinder meer van hebben.

 27 maart 2013.
Reis en bagage verzekering bij Scouting Nederland afgesloten.

 

Ondergronds bunker complex "Stachelberg". voor een ondergrondse hike.

http://www.stachelberg.cz/

Carnaval: Zo dat was dan weer de garderobe waar mee het budget voor het zomerkamp nu al ruim voldoende is ghaald. We houden nog over voor wat extra activiteiten??

Afgelopen vrijdag weer een superopkomst bij Sc. Aalst Waalre. De explorer Regio Dropping was weer als vanouds, kei gaaf en super gezellig. Aan de praat met alle groepen die weer mee deden en dus ook met Sc Frama uit Best. Laten die alweer naar Tjechie gaan op zomerkamp en laten die nu ook een weer vila te hebben gehuurd voor hun zomerkamp accommondatie. Fijn toch!!! Maar nu komt ie?? In de zelfde plaats waar wij ook zitten te weten Rudnik. De woensdag gaan we dan ook samen met de Frama een programma dag zomerkamp draaien.

Wat zullen we doen met het eten?  om de avond een Bqq en dan Maar weer uit eten Gaan!!!! So not us !!!

13012013 Wel eens met een (grote) step van een berg van 2000 meter DownHill gegaan. Wij nog niet! Maar nog ff en wij ook.

Op de step op de step ben zo blij dat ik hem heb!!

 

Oke weer met de kabelbaan en nu met de Staley Rider met nog meer geweld Downhill want we kennen de track al!!!!???

Stanley Rider

 

 

01012013

De beste wensen voor 2013 en een goed scouting jaar met zijn allen. Het start voor ons als afdeling Explorers wel weer bijzonder goed. Omdat we zo vroeg zijn dit jaar vallen we met het Zomerkamp Tjechie in het laagseizoen. De voorlopige reservering ging uit van de prijzen en perioden en vakanties van 2012 en was men voor ons van het hoogtse bedrag uit gegaan wat op zich ook al aantrekkelijk genoeg was om te reserveren. Nu is het voordeel aan onze kant en zijn we er nog sneller dan gedacht. De luxe Vila voor 15 (+2) hebben we nu voor de prijs van een 450 euro en dat voor een volle week. De begroting kan u al in naar beneden worden bijgsteld. Aangename start van 2013. Morgen gaan we met zijn allen balansen bij de Multimate.

Heeft niets te maken met het komende zomerkamp! Maar 2 december met zijn allen naar de Winter Efteling

Renske 28 oktober 2012 Rodelen ook op het programma??? is dit wat?? zitten we vlak bij namelijk. http://www.bobovka.cz/?call=spindlbobovka-narozeniny  Er is ook een van de mooiste en langste hoogte pacour van europa. http://www.bobovka.cz/?callmen=spindlmank

Link video bobbaan

http://www.bobovka.cz/media/video/bobovka_spindl/spindl_jizda_128.wmv

Link video hoogte parcour:

http://www.bobovka.cz/media/video/monkey_park/monkey_wmv_128.wmv

 

 

Mark, 26 oktober 2012.
Op de 2e reisdag naar Tjechie komen we vlak langs het voormalig concentratie kamp Buchenwald en gaan die ook bezoeken. http://www.buchenwald.de/69/

Renske 7 okober 2012.
We vertrekken Vrijdag 29 juni en komen op zondag 7 juli terug. dat zijn dan wel even 10 dagen zomerkamp. Onder weg gaan we slapen in een Museum ruimte van een kasteel in de burt van Gottingen. Dat is mooi halverwege en ligt er prachtig. Het museum is open van 9 uur tot 18.00 uur. Het museum is ingericht als een oude herberg van eind 1800 begin 1900. Zit in de Torklaus van het kasteel en heeft een zogenaamd lagerbed waar we onze slaapzakken kunnen uitrollen. Overnachten in de Torklaus kost voor scouting groepen slechts 3 euro pppn. Klik maar eens op de link en dan vind je de Torklaus onder Fur die Bunde waar in Duistland oa ook scouting onder valt. http://www.burgludwigstein.de/  We overnachen er van 28 op 30 juni en van 6 op 7 juli.

Zum Vergrößern anklicken

 

 

 

Vivian: Vandaag 29 september 2012 de “Outdoor dag” gehad op de kiosk in Acht. Dit was na vele positieve reacties een groot succes in samenwerking met Stichting Jeugdbelangen Acht. Er waren verschillende activiteiten te doen zoals; klimmen in het klimnet, overeind blijven op de slackline, marshmallows maken boven het vuur, en als klap op de vuurpijl was er ook een tokkelbaan. Na afloop hebben we de dag afgesloten bij de blokhut aan de Mispelhoefstraat

.

De Explorer’s zijn afgelopen jaar naar Zwitserland geweest. En ook nu zijn we al druk bezig met de planning van volgend jaar. De bestemming staat al vast. We gaan namelijk naar Tsjechië  waar we een luxe vila hebben afgehuurd. We hebben vanavond ook al flink wat ideeën op papier gezet, die we zeker willen gaan doen. Hier een paar voorbeeldjes;

○ raften

○ hoogte parcours

○ rodelen

○ bergwandeling(hike)

○ sportdag

○ avondje MASTERCHEF; we hebben niet voor niets twee keukens ;)

 

facebook logo

<--Openbare             
       Niet openbaar-->

facebook logo
Geen evenementen