Onze speltakken:

Zo noemen we bij Scouting de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 21e (en langer als leider of Plusscouts-lid), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen. Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd, en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.

Bij een Scoutfit horen Speltaktekens! De Speltak tekens staan hieronder afgebeeld.
Wil je meer weten over een van deze speltakken? Klik op de Speltaktekens hieronder:

logo beverswelpenscoutsexplorers logospeltakteken roverscoutsspeltakteken plusscouts

5 - 7 jaar     7 - 11 jaar     11-15 jaar    15-18 jaar     18-21 jaar                    18+