WAL5782 acht web

AchtWelkom in het kerkdorp Acht

• Bezienswaardigheden: (Bron wikipedia)
  • De Mispelhoeve. Deze boerderij ligt aan de Oirschotsedijk. In de zijgevel is het jaartal 1774 te lezen, maar het gebouw is vermoedelijk ouder, want de naam 'Mispelhoeve' werd al vermeld in 1729, terwijl er op dezelfde plaats in 1590 al een boerderij moet hebben gestaan. Zeker vanaf 1774 is de boerderij ook een café geweest. Na de aanleg van de Oirschotsedijk werd het een herberg, waar de voerlui zich verzamelden om gezamenlijk de gevaarlijke heide over te steken naar Oirschot. Na restauraties in 1937 en 1954 is het gebouw nog steeds in gebruik als café en herberg. De Mispelhoeve is een rijksmonument.
    Kerk van Sint-Antonius abt uit 1886.
    Plein met dorpspomp. Deze pomp is geplaatst naar aanleiding van het 700-jarig jubileum van de verstrekking van gemeenterechten, in 2003.
    Beltmolen Annemie. Dit is een bovenkruier die in 1889 is gebouwd als korenmolen. Ze bevindt zich aan de Boschdijk. In 1957 is ze geschikt gemaakt voor bewoning, waartoe het mechanisme gedeeltelijk ontmanteld werd. Sedert 2005 kan de molen weer draaien. Acht heeft een katholieke lagere school: de Basisschool Sint Antonius Abt, een stichting Jeugdbelangen, een drumband en een voetbalvereniging genaamd V.V. Acht en natuurlijk niet te vergeten onze eigen scoutingvereniging Scouting Dr. Albert Schweitzer.

Scouting zomerkamp of Scouting weekend in Acht bij onze blokhut??

acht-1Mooie rustige plek en omgeving. Wat is er zo al te doen in de directe omgeving van de blokhut om je programma te vullen?? Dipie Doe Kinderspeelpaleis, De Oirschotsehei, Kinderboerderij Philips van Lenneppark, Speeltuin de Splinter, zwembad de Tongelreep, Prehistorischdorp, Ing. Ottenbad, Mega Bowling, klimmen bij Neoliet, Hoogteparcour Oudeboschebaan, Hezemans Indoor Karting, zwemmen Aqua Best, Adventure Thril, Waterskien, Zoo Veldhoven, Zoo Best, Bevrijdende Vleugels, Joe Mann openluchttheater, Zwembad de Dolfijn Best, Midgetgolf Karpendonkseplassen, Dierentuin Dierenrijk, Outdore Karten circuit de Landsard, MonkBoldering Eindhoven en meer. 10 minuten lopen van de bushalte direct naar het centrum van Eindhoven. Parkeerplaatsen op eigen terrein. Keuken uitrusting voor groepen aanwezig. EXTRA ! Voor per vliegtuig aankomende of vertrekkende groepen!! Eindhoven Airport is op loopafstand (2 KM). Flying in or out the Netherlands!!  Our accommodation is near by Eindhoven Airport. It's within walking distance (2 KM) Nice place to start or end your expedition in the Netherlands.

hartvooracht beeldmerk     kracht-op-acht-logo-web

Klik op afbeeldingen voor de websites.