Plus-scouts binnen onze scouting vereniging zijn buitengewone leden met of zonder vaste functie binnen  onze Scouting groep. Plus-scouts zijn lid van Scouting Nederland. Wie zijn de plus-scouts? Wat doen de plus-scouts? Hoe vaak komen de plus-scouts bij elkaar?  Wat is de contributie van plus-scouts? Wat is de positie van plus-scouts binnen een Scouting groep? Wie is het aanspreekpunt voor de plus-scouts?

Wie zijn de plus-scouts?
Plus-scouts zijn personen ouder dan 18 jaar, die onze scouting groep een warm hart toedragen. Plus-scouts zijn buitengewone leden zonder een vaste functie binnen  onze Scouting groep. Onze groep heeft ervoor gekozen dat plus-scouts een taak kunnen hebben binnen de scouting groep zoals bijvoorbeeld een staffunctie of bestuurfunctie.  Echter leden van een jeugdspeltak zullen een keuze moeten maken tussen de jeugdspeltak en de plus-scouts. Plus-scouts zijn lid van Scouting Nederland.

Hoe vaak komen de plus-scouts bij elkaar?
Binnen onze scouting vereniging hebben wij ervoor gekozen dat plus-scouts ongeveer 10 keer per jaar een opkomst hebben.

Wat doen de plus-scouts?
De opkomsten worden door de leden, in onderling overleg, zelf ingevuld. Waarbij we als richtlijn nemen dat we vijf opkomsten per jaar besteden voor de scouting groep en vijf opkomsten per jaar een eigen  plus-scouts activiteit hebben. De opkomsten ten behoeve van de scouting groep kan bestaan uit: onderhoud materiaal, maken van spel materiaal of het maken van thema materiaal.

Wat is de contributie van plus-scouts?
De contributie voor de plus-scouts bedraagt € 25,-- per jaar. Voor het lidmaatschap van scouting Nederland zal ongeveer € 20,-- worden afgedragen. De bijdrage van € 5,-- is voor de koffie en thee tijdens de opkomsten.  Bijdragen voor activiteiten, waar extra kosten aan verbonden zijn, komen voor eigen rekening.

Wat is de positie van plus-scouts binnen een Scouting groep?
Plus-scouts zijn een volwaardige speltak binnen onze scouting groep. De scouts-plus zijn in de groepsraad vertegenwoordigd door een afgevaardigde. Deze heeft binnen het groepsraad overleg alleen spreekrecht.

Wie is het aanspreekpunt voor de plus-scouts?
Ria Beuving is het aan spreekpunt. Neem contact met haar op via de contactpagina.